8e POORTACTIVERING 11:11

DANS VAN DE ELEMENTEN


Dans van de Elementen tijdens de 6e Poortactivering in Ierland.

DANS VAN DE ELEMENTEN

Tijdens de 4e Poortactivering in 1999, was iedere Ankergroep gevraagd een Dans van de Elementen te creëren. (Hier zijn enkele foto’s van de Dans van de Vier Elementen tijden onze Hoofdcilinder in Tahiti.) Een Dans van de Elementen is uitgevoerd tijdens elke 11:11-Poortactivering sinds toen. Elke keer, wordt de dans totaal opnieuw ontworpen en komt tot een nieuw niveau. Tijdens de 8e Poort Hoofdcilinder zal deze dans een grote transformatie ondergaan .

Elke 11:11-Ankergroep kan zijn eigen unieke Dans van de Elementen creëren. Het is zeer wenselijk dat deze dans gecreëerd wordt door de hele groep in plaats van door een aantal individuen. Het is beter om de dans te creëren tijdens de pre-Activeringsbijeenkomsten dan tijdens de Activering zelf.

HET DOEL VAN DE ELEMENTENDANS

De Dans van de Elementen is een zeer geaarde dans die ons opnieuw verbindt met al het leven op een cellulair niveau. Deze dans is een manier van communiceren met de hele planeet, wat er gebeurt in termen van hoeveelheden nieuwe energieën die de planeet binnenkomen tijdens de 11:11-Poortactivering. Het verbindt ons met de hele natuur en al het andere dat leeft in Eén Groot Verenigd Wezen op het niveau van pure kern energie. De Dans van de Elementen vervormt en versnelt de moleculaire structuur van alle vormen van leven zodat zij mee kunnen en in lijn komen met de nieuwe matrix van WARE LIEFDE EN RELATIES.


Boven: Lucht- en Vuurelementen tijdens de 5 e Poort Activering op Hawaii.
Onder: Waterelement tijdens de 5e Poort.

DE ELEMENTEN KIEZEN

Vraag aan iemand of hij/zij het Aarde-element wil zijn en plaats hem/haar in een hoek van de kamer gedefinieerd als Aardegebied. Vraag iemand om Lucht te willen zijn en plaats ze in de Luchthoek. Dan een Waterpersoon en een Vuurelement. Elk Element staat in een verschillende hoek van de kamer. Ga door met de Elementen: Aarde, Lucht, Water & Vuur, totdat iedereen behalve een aantal Wachters tot een Element behoort.

Als de Elementen samen zijn in hun groep, is het tijd om de sarongs, pareos, sjaals en gekleurde doeken die mensen hebben meegebracht in verschillende kleuren te voorschijn te halen. Knoop de hoeken van de sarongs diagonaal over je schouders zodat het kleed naar beneden hangt. Bekijk de foto’s van de Dans van de 5 Elementen tijdens de 5e Poort. De Vuurelementen zullen rood, oranje en magenta dragen. De Waterelementen dragen blauw. De Aarde-elementen dragen groen en bruin. De Luchtelementen dragen geel en wit.

Tijdens de 6e Poort Ankergroep in Wales deden ze iets heel erg moois met deze dans. De kinderen maakten maskers en kostuums voor de Zon, Maan en Elementen. Zie hier een aantal foto´s!


Boven: Aarde-element tijdens de 5e Poort Activering op Hawaii.
Onder: Vuurelement uitvoering tijdens de 7e Poort in India.
Boven: Luchtelement oefening bij de 7e Poort in India

HET CREËREN VAN DE DANS

Elke Elementgroep moet zich nu focussen op zijn Element, voelen hoe zij het beste de kernessentie van hun element kunnen belichamen. Als iedereen verbonden is met zijn/haar Element dan is het tijd om hun speciale dans te creëren. Deze bewegingen moeten simpel en makkelijk te herhalen zijn, en in een rond patroon uitgevoerd worden. Zingen en neuriën kunnen er onderdeel van uitmaken.

Als de dansen gecreëerd zijn, kan iedereen gaan zitten en kijken naar de optredens van de Elementengroepen. Deze nieuwe dansen zijn erg indrukwekkend en mooi.

Vervolgens moet er als groep een grote finale van de Elementendans gecreëerd worden. Als alle Elementen klaar zijn met hun individuele dans (zij voeren hem gelijktijdig uit tijdens de Activeringsceremonie, anders dan in individuele groepen tijdens de oefeningen), komen ze samen als Eén.

Als voorbeeld, het kan iets zijn als dat alle groepen gelijktijdig hun eigen individuele dansen doen als onderdeel van een grotere mandala. Dan kan de mandala wellicht veranderen, doordat er cirkels binnen cirkels ontstaan. Dan kunnen wellicht de buitenste cirkels dansen in het centrum. En als zij de binnenste kern hebben bereikt, doen zijn hun sarongs af, totdat alle dansers hun mooie gekleurde sarongs in het midden hebben gelegd en allen in het wit gekleed zijn, worden zij Eén Zijn.

Als je de dans van de Elementen hebt georganiseerd en een aantal keren geoefend, ben je klaar om het in het echt te dansen, als een belangrijk onderdeel van de 8 e Poort Activering.


Boven: Lucht-, Vuur- en Aarde-element tijdens de 4e Poortactivering op Tahiti.
Onder: De Elementen vloeien samen tijdens de 4e Poort.