De Aarde-Sterdans


Doel: Het integeren van de Aarde & Ster elementen in onze eigen wezens.

Muziek: Aarde-Sterdans van Omashar.
Muziek voor de AARDE-STERDANS: Nu beschikbaar op CD of als download!

Tijd: 33 minuten.

Vertaald door Monique

         

De Aarde-Sterdans symboliseert de Heilige Vereniging tussen Aarde & Ster, die plaatsvindt in de kern van onze wezens. Elk van ons bestaat uit zowel een Aarde- als Sterwezen. Als we onze samengevoegde polariteiten volledig tot uitdrukking brengen, zijn we klaar om te verenigen in een zelfs grotere bewuste Eenheid. De krachtige Aarde-Sterdans stelt ons in staat dat te doen.

Wees bereid om ongeremd te zijn, raar te lijken, jezelf in deze wonderbaarlijke dans te storten als je delen van je zelf activeert, die je nog niet eerder ervaren hebt. Al je bewegingen zouden krachtig moeten zijn, bijna overdreven, terwijl je de energieën van Aarde & Ster tot leven brengt. Hoe meer je deze oerenergieën TOT UITDRUKKING BRENGT, hoe meer je zult transformeren.

Kies, voordat je aan deze dans begint, een partner. Kijk goed naar de voeten van je partner, want zo zul je je partner later in de dans kunnen vinden.

         

FASE ÉÉN: AARDEWEZENS

De muziek begint met het diepe, pulserende ritme van de oer-Aardewezens die onder het aardoppervlak leven. We dansen in ons eentje met een zware, stampende beweging, eerst met één voet, daarna met de andere, dicht bij de grond met gebogen knieën. Aardewezens voelen het zware gewicht van de zwaartekracht en kijken ALTIJD alleen naar de grond. Met elke stap gaat het Aardewezen dieper op in de Aarde; zwaar stappend, zwaar ademend; zij zijn van de Aarde.

De Aardewezens maken lage, brommende of grommende geluiden terwijl ze dansen. Hun handen zijn gekruld tot vuisten of klauwen. Denk eraan: Aardewezens kijken alleen naar beneden!

         

FASE TWEE: STERWEZENS

Gauw verandert de muziek in het lichtere ritme van de Sterwezens, die gracieus ronddraaien met hun armen opgeven naar de lucht, ogen ALTIJD omhoog kijkend, met een expressie van ongebreidelde vreugde en extase. Ze zijn licht als een veertje, uitgerekt, raken nauwelijks de grond. Als de muziek verandert, worden we allemaal Sterwezens. De Sterwezens maken geluiden van verrukking, delicate gezangen van lichtheid.

Elke keer dat de muziek verandert, wisselen alle dansers tussen het uitbeelden van Aardewezens en Sterwezens.

         

FASE DRIE: HET VINDEN VAN JE PARTNER

Na ongeveer vijf minuten, zal er een duidelijke verandering in de muziek zijn, als een fluitsignaal (of zijn het bellen?) wordt geïntroduceerd. Dit geeft aan dat het tijd is om je partner te vinden. (Gedurende Fase Eén en Twee zou je redelijk dicht bij elkaar in de buurt moeten blijven & elkaar herkennen aan de voeten terwijl je danst als Aarde- & Sterwezens.) Je verenigt je met je partner door elkaar vast te pakken bij de linkeronderarm. Je pakt de arm vast, net onder de elleboog. Aardewezens hebben hun partner vast met een stevige grip, terwijl Sterwezens een hele lichte grip nemen.

ÉÉN VAN JULLIE ZAL NU EEN AARDEWEZEN ZIJN EN DE ANDER EEN STERWEZEN. (Dit betekent dat één van jullie danst op de van toepassing zijnde muziek en de andere niet.) Je dient deze keuze van te voren of à la minuut te maken.

En vergeet niet om tijdens het dansen de geluiden van de Aarde- & Sterwezens te maken.

Het is ERG BELANGRIJK dat je tijdens deze fase van de dans NOOIT naar je partner kijkt. Elke keer dat de muziek verandert, veranderen de partners van positie, laten de onderarm van hun partner los en nemen de andere arm. Het Aardewezen komt omhoog en wordt moeiteloos een Sterwezen, terwijl het Sterwezen langzaam door de knieën zakt en een Aardewezen wordt.

         

FASE VIER: DE HEILIGE SAMENSMELTING

Na ongeveer zeven minuten – wat zal lijken als een eeuwigheid als je al het mogelijke geeft in deze dans – zal de muziek wederom veranderen, zich openen en hemels mooi worden. Zodra de muziek begint te veranderen, stoppen we te dansen en blijven we in positie als Aarde of Ster. HEEL LANGZAAM laten we de onderarm van onze partner los en de Aardewezens zinken dieper in de Aarde, terwijl de Sterwezens hoger in de lucht rijzen.

HET IS ERG BELANGRIJK OM JE TIJD TE NEMEN TIJDENS DIT DEEL EN HET ECHT TE VOELEN! Je kunt tien minuten nemen voor deze fase van de dans als je zou willen.

Dan beginnen de Aarde- & Sterwezens hun eerste impuls van enorme verandering te voelen. Een diep verlangen doorspoelt je, de Aardewezens roepend om opwaarts te rijzen in het Onbekende. Tegelijkertijd voelen de Sterwezens iets dat hen naar beneden trekt, naar een plaats waar ze nog nooit eerder zijn geweest.

Heel langzaam beginnen de Aardewezens aan hun opwaartse reis naar de sterren, terwijl de Sterwezens de drang voelen om af te dalen in de stof. Even zo geleidelijk wordt je het Onbekende ingetrokken.

Na een tijdje word je je ervan bewust dat je niet alleen bent, voel je de fysieke aanwezigheid van een ander wezen dat zo enorm verschilt van jou. Dit is een verbazingwekkende openbaring. NEEM ALSJEBLIEFT JE TIJD, want een enorme transformatie vindt plaats in de kern van je Wezen. Deze ervaring zal zo diep zijn als jij het toestaat te zijn.

Tot dit moment was geen van jullie zich bewust van het bestaan van de ander. Je bent verbaasd dat zo’n onwaarschijnlijk wezen ooit zou kunnen bestaan. Het is het raarste wezen dat je ooit hebt gezien. Het eerste contact tussen jullie kan een lichte aanraking zijn of een vluchtige blik. Het eerste oogcontact zal vaak ondraaglijk voelen, dus laat het gebeuren, langzaam en zacht. Een angst voor het Onbekende zal snel richting geven aan een soort wonder wanneer je je meer en meer openstelt voor je partner. Je versmelt Aarde & Ster in volledige Heilige Verbinding, totdat je uiteindelijk Een Verenigd Aarde-Sterwezen wordt.

         


FASE VIJF: DE ÉÉN HART WALS

De nu complete Aarde-Sterwezens brengen hun armen omhoog naar de Eén Hart positie en dansen langzaam van de ene kant naar de andere kant als Eén. (Je kunt naar links stappen met je linkervoet en dan de rechtervoet dichter bij de linkervoet brengen. Daarna kun je naar rechts stappen met je rechtervoet en dan de linkervoet dichter bij de rechtervoet brengen. En blijf deze stappen herhalen.) Je opgeheven handen zijn enigszins uiteen met de vingers op dezelfde hoogte, maar ze raken elkaar niet.

DE SLEUTEL IS OM GEVOELIG EN SUBTIEL TE ZIJN, je sereen te verheugen over het gevoel van sublieme Heilige Verbinding.

De partners dansen nu rustig bij elkaar vandaan door achteruit te gaan en daarmee hun Eenheid uit te breiden, hun Eén Hart voelend als een grote poel van gedeeld Zijn.

VERMIJD ALSJEBLIEFT STERK OOGCONTACT op dit moment, aangezien dit alleen de energie van het Eén Hart zal verzwakken. Concentreer je op de poel van je Eén Hart.

Het is nu tijd om willekeurig van partner te wisselen, je op een lijn te brengen als Eén Zijn met wie je ook tegenkomt, totdat je allemaal Eén Enorm Aarde-Sterwezen wordt. Zodra dit bereikt is, kunnen we vrij te midden van elkaar bewegen in de Eén Hart positie, zachtjes liefde over elkaar spattend.

         


De Tweede AARDE-STERDANS:

De Aarde-Sterdans neemt ongeveer dertig minuten in beslag en zal wanneer mogelijk twee keer gedanst worden. Als je wilt, kun je de dans beginnen bij Fase Drie, wanneer de partners samenkomen. Kies dezelfde partner en verzeker je ervan dat je Fase Drie start als het tegenovergestelde wezen, als waarmee je in de eerste dans geëindigd bent. (Bijvoorbeeld, als je in de voorgaande dans eindigde als een Aardewezen, zou je nu Fase Drie beginnen als een Sterwezen.) Dit laat je je beide polariteiten ervaren.

Alle materialen zijn voorzien van copyright 1991 -2005 door Solara. Alle rechten voorbehouden.