DE LOTUSDANS

Doel: Het belichamen van de Zuiverste Ware Liefde.

Muziek: Stilte

Tijd: Wat voor jou goed voelt.
Doe de dans zolang het zijn energie en focus behoudt.

     

Een van onze meest subtiele dansen die het Lotus Hart vertegenwoordigt. We dansen rustig in twee cirkels als kroonbladeren van de Lotus van Ware Liefde, teder spreiden wij de liefde uit naar de planeet en keren terug naar de pure Wezenlijke Kern van Liefde. De dans wordt uitgevoerd in stilte met bijna gesloten ogen en verankert krachtig het Lotus Hart overal waar die wordt gedanst. Het is prachtig buiten onder de sterren.

Het meesterlijke van de Lotus Dans ligt in de totale overgave aan de subtiele energie die vrijkomt van de pure Liefde van het Lotus Hart. Als je bewust blijft tijdens alle kroonbladeren van de Lotus, het in en uit ademen van de Lotus Liefde, zal het een geweldige verrijking zijn van jouw ervaring van deze subtiele Heilige Dans.

     

De Lotus Dans kan uitgevoerd worden met minimaal zes mensen. Vorm eerst twee van alle zijden op één punt gerichte cirkels met een even aantal mensen. (Als je een oneven aantal dansers hebt, kun je een persoon in het centrum van het Hart van de Lotus plaatsen.) De binnenste cirkel pakken elkaars handen vast (Rechter handpalm naar beneden en linker handpalm omhoog) terwijl de buitenste cirkel in de Ruimtes Tussen de binnenste cirkel mensen gaat staat. Rustig, plaatst de buitenste cirkel hun armen Onder de samengevoegde handen van de binnenste cirkel, zij plaatsen hun handen voor de bovenlichamen van binnenste cirkel langs totdat zijn de handen raken van hun directe buurman/vrouw van buitenste cirkel. (Linker handpalm is altijd naar boven gericht en de rechter handpalm is naar beneden gericht.)

Na een periode van ongeveer 11 seconden, zal de binnenste cirkel voelen dat het tijd is om HEEL RUSTIG hun handen los te laten en ze te plaatsen in de Eén Hart positie voordat ze twee stappen terug doen. Hier stoppen zij en verbinden de energieën diep in de Aarde voordat ze hun armen naar boven en naar buiten heffen terwijl ze de pure Ware Liefde van de Lotus Hart uitademen naar iedereen.

Vervolgens, met een beweging van sierlijke overgave, laten zijn hun uitgestrekte armen rustig naast zich vallen. Dan bewegen zij zich voorwaarts en plaatsen zijn hun armen onder de armen van de binnenste cirkel zodat zij elkaar handen kunnen pakken voor de bovenlichamen van de bestaande binnenste cirkel langs. Als de beide cirkels zijn omstrengeld in grootse Een Zijn zal na een aantal tellen, de oude binnenste cirkel hun handen in de Een Hart plaatsen en nemen zij een stap terug en herhalen zij het proces. Dus de kroonbladeren van de Lotus openen zich, spreiden zich uit en gaan terug naar een altijd dieper Een Zijn.

Tijdens de Dans, de binnenste cirkel belichaamt en verankert de puurheid van de Liefde van de Lotus Hart terwijl de buitenste cirkel de Lotus Liefde verspreid.

De Lotus Dans kan te allen tijde worden beëindigd nadat de groep zich eensgezind voelt. De binnenste cirkel, die staat voor het Een Wezen, zal in plaats van hun handen plaatsen in de Een Hart positie zoals eerder elkaars handen vasthouden. Ze brengen hun handen omhoog en ze plaatsen ze over de hoofden van de buitenste cirkel, dus vormen ze een nieuwe gescheiden buitenste cirkel. Deze cirkel brengt hun vastgehouden handen naar beneden en draaien naar rechts terwijl de binnenste cirkel naar links draait.


     

Al het materiaal is voorzien van copyright 1991 -2007 door Solara. Alle rechten voorbehouden.