DE STERRIGE PROCESSIE:

Muziek: ‘The Starry Processional’ door Etherium
Muziek voor de STERRIGE PROCESSIE: Nu op CD!
Tijd: 22 minuten
vertaald door: Anuyah

De Sterrige Processie is onze eerste 11:11 Heilige Dans en is over de hele wereld uitgevoerd. Het was een belangrijk onderdeel van de originele 11:11 Activering op 11 januari 1992. Deze dans is in juni 1991 ontwikkeld door Solara.

De dans symboliseert de hergroepering van de Ster van onze Eenheid. Of je nu actief deelneemt of van een afstand toekijkt, de effecten erg krachtig.

Wanneer wij een van onze Heilige Dansen uitvoeren dragen wij witte kleding om onze eigen Eenheid te symboliseren. We hebben recentelijk ook erg vibrante kleuren toegevoegd om de nieuwe, vibrante frequentie van energie te symboliseren die we binnengaan.

De Sterrige Processie is veroorzaakt transformatie. Onthoud om de heiligheid van de Ster te houden terwijl je langzaam door de dans rond draait. Je zou zelfs je ogen half dicht willen houden. En niemand, zelfs niet de organisator van de dans, mag gedurende deze dans praten!

Wanneer we deze 11:11 Heilige Dansen in grote of kleine groepen uitvoeren, waar dan ook op deze planeet, onthoud dan dat iedereen met je meedanst, want wij zijn echt verweven in Eenheid. Zelfs als je een heel klein groepje van onervaren dansers hebt, wanneer je deze Heilige Dansen uitvoert met een eerlijk en open hart, zul je ons allemaal als Een Wezen voelen meedansen!

Deel 1: IN POSITIE KOMEN

Vorm eerst een cirkel waarin iedereen naar het midden kijkt en handen vasthoudt. Vergeet niet dat bij al onze dansen onze rechter handpalm naar beneden en onze linker handpalm naar boven is gericht.

Deel 2: DE STER VORMEN

Bepaal vervolgens hoeveel mensen de straal van de ster gaan vormen. Dit is afhankelijk van het aantal mensen in jouw groep en de grootte van de ruimte waarin je gaat dansen.

Als je een kleine groep hebt, dan zullen de mensen om en om een ‘buitenste punt’ en een ‘binnenste punt’ zijn. Als je een grote groep hebt, zou je 2 tot 4 personen tussen deze punten willen hebben, die dan heel grote stralen kunnen vormen.

The leader of the dance should go around the circle and designate the inner and outer points who will either step forward or backward into position. Now, your circle should resemble a star.

De punten van de stralen zijn sleutelposities voor het verankeren van de energieën en houden de individuele stralen binnen de ster gegroepeerd. Het is erg belangrijk dat de binnenste en de buitenste punten van de straal heel goed hun positie houden gedurende de dans, anders wordt de ster erg rommelig.

De punten moeten gedurende de dans ook de globale vorm van de ster in de gaten houden, erop lettend dat sommige stralen niet in het nauw komen terwijl andere te ver uiteen liggen. Zij zouden hun positie continue moeten aanpassen om de ster in balans te houden.

Deel 3: DE DANSPASSEN

Gedurende de 22 minuten van de Sterrige Processie zal de ster tegen de klok in draaien. (Dit betekent dat je naar links beweegt.)

1. Til je rechterknie op en naar de linker.

2. P A U Z E.

3. Kruis je rechtervoet over je linkervoet.

4. . P A U Z E.

5. Verplaats je linkervoet zodat het aan de linkerkant van je rechtervoet komt te staan.

6. . P A U Z E.

Blijf deze pas gedurende de hele dans herhalen. Het is belangrijk dat je de pauzes die je tussen elke beweging maakt in de gaten blijft houden. De pauze moet net zo lang duren als de voorgaande beweging. En de pauzes zijn net zo belangrijk als de bewegingen.

Mensen hebben vaak zo’n haast om deze pasjes de doen, dat ze de verhoogde pauzes vergeten en dit zorgt ervoor dat de dans te snel gaat. Dit kan het hele ritme van de dans, wat een stylistische, heilige beweging is, verstoren.

DE MUZIEK VAN DE STERRIGE PROCESSIE BEGINT MET HET GELUID VAN EEN GONG. Gebruik deze tijd om jezelf als Eén Wezen te groeperen. Dan, wanneer de muziek begint, begin met je danspas.

Deel 4: DE PUNTVERSCHUIVING

Op bepaalde, voorbestemde plaatsen in onze dans gaan wij de punten van de stralen verschuiven. Waar en hoe vaak dit gebeurt hangt af van de grootte van de ster. Als je een kleine groep hebt dan wil je elke keer dat je terugkomt op de startplaats van de dans een Puntverschuiving maken. Als je een grote groep hebt dan wil je óók een Puntverschuiving maken wanneer je tegenover de plek staat waar je de dans bent begonnen.

Om de punten te verschuiven, dansen de aangewezen buitenste punten naar binnen en worden zo binnenste punten, terwijl de aangewezen binnenste punten naar buiten dansen en zo buitenste punten worden. Je moet dit doen binnen het reguliere proces van de pasjes met daartussen de pauzes.

Het is voor elke danser belangrijk dat zij in de gaten houden wanneer het tijd is om een Puntverschuiving te maken om er op deze manier gemakkelijk in te komen. Het moet deel zijn van de natuurlijke, vloeiende beweging van de dans, en geen verstoring zijn.

Zo gauw de Puntverschuiving gemaakt is, moeten de nieuwe buitenste en binnenste punten er erg op letten dat de vormen van hun straal en de vorm van de hele ster intact gehouden wordt.

De Puntverschuivingen vinden gedurende de hele dans plaats.

Deel 5: HET EINDE VAN DE DANS

Tegen het einde van de dans hoor je het geluid van een gong en de rest van de muziek zal dan wegvagen. Zo gauw dit gebeurt, stop dan met dansen en blijf in positie terwijl je de verhoogde energieën door je lichaam verankert.

Alle materialen copyrighted 1991 -2006 door Solara. Alle rechten voorbehouden.