11:11 NYOLCADIK KAPU AKTIVÁLÁS

ELEMEK TÁNCA

Fordította: Gabor Beke


Elemek tánca a 6. Kapu Aktiváláskor Írországban.

ELEMEK TÁNCA

1999-ben a 4. Kapu Aktiválásakor minden Horgonyzó Csoport felkérést kapott, hogy alkossa meg az elemek táncát. (Itt található néhány fénykép a Főtengelyünk 4 Elem Táncáról Tahitin.) Azóta minden 11:11 Kapu Aktiváláskor eltáncoljuk az Elemek Táncát. A tánc minden alkalommal teljesen újrateremtődik, és új szintre kerül. A 8. Kapu Főtengelyénél ez a tánc gyökeresen át fog alakulni.

Mindegyik 11:11 Horgonyzó Csoport létrehozhatja a saját, egyedi Elemek Táncát. Jobb, ha ezt a táncot az egész csoport együttesen alkotja meg, ahelyett, hogy csak néhány személy tenné azt. A legjobb, ha ez az Aktiválást előkészítő találkozóitokon történik meg, és nem magánál az Aktiválásnál.

AZ ELEMEK TÁNCÁNAK CÉLJA

Az Elemek Tánca egy rendkívül földelő hatású tánc, mely újra összekapcsol minket sejtszinten az élet mindenségével. Ez a tánc egy módja annak, hogy az egész bolygóval érintkezésbe lépjünk, ami a 11:11 Kapu Aktiválás során a bolygó terébe belépő kvantum új energiákon keresztül valósul meg. A tiszta legbelső energia szintjén hoz össze minket, az egész természetet és minden más létezőt az Egy Hatalmas Egyesült Lénybe forrva. Az Elemek Tánca újraalakítja és átmozgatja az élet minden formájának molekuláris struktúráját, hogy azok az IGAZ SZERETET és KAPCSOLATOK új mátrixa által emelkedjenek, illetve azzal csatlakozzanak.


Fent: Levegő és Tűz Elemek az 5. Kapu Aktiválásnál Hawaii-on.
Lent: Víz Elem az 5. Kapunál.

AZ ELEMEK VÁLASZTÁSA

Kérj meg valakit, hogy legyen Föld Elem, és állítsd a tér egyik sarkába, így jelölve ki a Föld területet. Majd valaki válassza a Levegő elemet, és álljon a Levegő sarokba. Aztán egy Víz szereplő, végül egy Tűz Elem. Mindegyik Elemnek a tér különböző sarkaiban kell állnia. Majd folytasd így tovább: Föld, Levegő, Víz és Tűz, mindaddig, amíg néhány Őr kivételével mindenki az Elemek valamelyikéhez nem tartozik.

Amint az Elemek együtt vannak a saját csoportjaikban, itt az ideje elővenni a szarongokat, a mintás takarókat, sálkendőket és színes ruhadarabokat, amiket az emberek különféle színekben magukkal hoztak. Kössétek meg a szarongok sarkait átlósan a vállaitok felett, így a ruha lefelé lóg. Lásd az 5 Elem Táncának fényképeit az 5. Kapunál. A Tűz Elemek vöröset, narancsszínt és magentát viseljenek. A Víz Elemek kéket vegyenek fel. A Föld Elemek zöldet és barnát. A Levegő Elemek öltözete pedig sárga és fehér színű legyen.

A 6. Kapunál Walesben a Horgonyzó Csoport egy csodálatos dolgot tett ezért a táncért. A gyerekek Nap, Hold, valamint Elemek maszkokat és jelmezeket készítettek. Néhány fénykép itt található!


Fent: Föld Elem az 5. Kapu Aktiválásnál Hawaii-on.
Lent: Tűz Elem gyakorlása a 7. Kapunál Indiában.
Fent: Levegő Elem gyakorlása a 7. Kapunál Indiában.

A TÁNC MEGALKOTÁSA

Most az Elem Csoportok mindegyike a saját elemére koncentráljon, érezze meg a legjobb módját annak, hogy az adott elem legbelső lényegét megtestesítse. Amikor mindenki ráhangolódott a saját elemére, itt az ideje, hogy a Csoportok megalkossák egyedi táncukat. A mozdulatok legyenek egészen egyszerűek és ismétlődőek, a mozgás pedig körvonal mentén történjen. Lehet énekelni és kántálni is.

Amikor a táncok elkészültek, mindenki üljön le és figyelje, ahogy az egyes Elem Csoportok előadják saját táncukat a többiek előtt. Ezek az új táncok nagyon hatásosak és gyönyörűek.

Majd pedig mint egyesült csoport hozzátok létre az Elemek Táncának nagy fináléját. Miután minden Elem befejezte saját táncát (egyidejűleg eltáncolva azt az Aktiválási Szertartásnál, semmint külön csoportokban a gyakorlás alatt), Egyként egyesülnek.

Például lehet valahogy úgy csinálni, hogy mindegyik csoport egyidejűleg, egy nagyobb mandala részeként táncolja saját táncát. Aztán a mandala változhat, körökben köröket formázva. Majd a külső körök a középpontba táncolhatnak. Ahogy legbelülre érnek, leveszik szarongjaikat, minden táncos elhelyezi élénk színű szarongját a középpontban, így most már fehér ruhát viselve, Egy Lénnyé válva.

Amikor már összerendeztétek és gyakoroltátok is néhányszor az Elemek Táncát, készen álltok az igazi táncra, ami egy nagyon fontos része a 8. Kapu Aktiválásnak.


Fent: Levegő, Tűz és Föld Elemek a 4. Kapu Aktiválásnál Tahitin.
Lent: Az Elemek egyesülnek a 4. Kapunál.