Fordította: Elisabeth Mag  
A LÓTUSZ TÁNC

Célja: A Legtisztább Igaz Szeretet megtestesítése.

Zene: Csend

Időtartam: Amennyit elegendőnek éreztek.
Folytassátok amíg a tánc megtartja energiáját és fókuszát.

     

Ez az egyik legfinomabb táncunk, amely a Lótusz Szívet jelképezi. Lassan táncolunk két körben az Igaz Szeretet Lótuszának szirmaiként, gyengéden kiterjesztve ezt a szeretetet a bolygóra és visszatérve a Szeretet tiszta Legbelsőbb Mag Esszenciájához. Ezt a táncot teljes csendben kell előadni, majdnem lehunyt szemekkel és így erőteljesen lehorgonyozza a Lótusz Szívet akárhol is táncolják. Lenyűgöző a szabadban, éjjel a csillagok alatt.

A Lótusz Tánc elsajátítása abban rejlik, hogy teljesen átadjuk magunkat a Lótusz Szív Igaz Szeretete finom energiahullámainak. Amennyiben tudatosak maradtok mindvégig amíg a Lótusz minden szirma be és kilélegzi a Lótusz Szeretetet, akkor ez nagyban elmélyítheti e gyengéd Szent Tánc élményét.

     

A Lótusz Táncot már hat ember is előadhatja. Először is, alkossatok két koncentrikus kört egyenlő számú résztvevővel. (Ha páratlan számú táncosaitok vannak, akkor egy személy beléphet a Lótusz Szív közepébe.) A belső körben állók megfogják egymás kezét ((Jobb tenyér lefelé és bal tenyér felfelé) eközben a külső kör tagjai beállnak a belső körben állók közötti helyekre. Lassan, a külső kör a belső kör tagjainak összekulcsolt kezei ALÁ teszi karjait, átnyúlva a belső kör tagjainak törzse előtt amíg elérik és megfogják a külső kör beli közvetlen szomszédjuk kezét. (Bal tenyér mindig felfelé és a jobb tenyér mindig lefelé néz.)

AKörülbelül tizenegy másodperc elteltével a belső kör meg fogja érezni, hogy ideje NAGYON LASSAN elengedni egymás kezét és felemelni az Egy Szív pozícióba mielőtt kettőt hátralépnének. Itt megállnak és mélyen lehorgonyozzák a Földbe az energiákat, ezután fel- és kifelé emelik kezüket miközben kilélegzik mindenki részére a tiszta Lótusz Szív Igaz Szeretetét.

Következő lépésként, egy tiszteletteljes megadással, kinyújtott kezeik lassan az oldalaik mellé esnek. Ekkor előrelépnek és karjukat a belső körben állók karjai alá helyezik úgy, hogy megfoghassák egymás kezét a meglévő belső kör tagjainak törzse előtt. Miután mindkét kör összefonódva elmélyült az Egységben pár pillanatig, az első belső kör felemeli kezét az Egy Szív pozícióba, hátralép és megismétli a folyamatot. Így a Lótusz szírmai kinyílnak, kitárulnak és visszatérnek egyre mélyebb Egységbe.

A Tánc közben mindvégig, a belső kör a Lótusz Szív Szeretet tisztaságát testesíti meg és horgonyozza le, eközben a külső kör a Lótusz Szeretetét sugározza, terjeszti kifelé.

A Lótusz Tánc befejeződhet bármikor azután, hogy a csoport úgy érzi hogy egyesült. Ekkor a belső körbeliek Egy Lényként, nem engedik el egymást amikor felemelik kezeiket az Egy Szív pozícióba, hanem fogják a kezeket továbbra is és így emelik fel, majd a külső körben állók feje felett átemelve egy új, különálló külső kört alkotnak. Ezen a körben állók leeresztik összekulcsolt kezeiket és elfordulnak jobbra, amíg a belső kör balra fordul.


     

Minden szerzõi, alkotói jogcím védve 1989 -2007 Solara által. Minden jog fenntartvas.