Dansul Pamant-Stea  


Scopul: Integrarea elementelor Pamant si Stea in Fiintele noastre.

Muzica: Dansul Pamant-Stea de Omashar.
Muzica pentru Dansul PAMANT-STEA: Acum valabila pe CD sau pentru Download!
Timp: 33 minute.

 

 

 

 

 

Dansul Pamant-Stea simbolizeaza Uniunea Sacra intre Pamant si Stea, care are loc in miezul fiintei noastre. Fiecare dintre noi este compus atat din Fiinta Pamanteana cat si din Fiinta Stelara. Atunci cand putem sa ne exprimam pe deplin polaritatile fuzionate, suntem pregatiti sa ne unim cu constiinta mai inalta a Unicitatii. Puternicul dans Pamant-Stea ne da posibilitatea sa facem aceasta.

Pregateste-te sa fii dezinhibat, sa arati ciudat, sa te lasi condus de acest dans minunat pe masura ce activezi parti din tine pe care nu le-ai mai simtit pana acum. Toate miscarile tale ar trebui sa fie accentuate, aproape exagerate, in timp ce aduci la viata energiile Pamantului si ale Stelei. Cu cat INTRUCHIPEZI mai mult aceste energii primare, cu atat mai mult te vei transforma.

Inainte de a incepe acest dans, alege-ti un partener. Uita-te atent la picioarele partenerului tau, deoarece astfel il vei gasi mai tarziu pe parcursul dansului.

 

 

 

 

 

Prima faza: FIINTELE PAMANTULUI

Muzica incepe cu ritmul adanc, pulsatoriu al Fiintei Pamantului primordiale care traieste sub scoarta pamantului. Dansam unii langa altii cu o miscare grea, dand din picioare puternic, mai intai cu un picior, apoi cu celalalt, jos, lipiti de pamant, cu genunchii indoiti. Fiintele Pamantului simt greutatea apasatoare a gravitatiei si se uita MEREU doar catre pamant. Cu fiecare pas, Fiinta Pamantului se uneste si mai mult cu Pamantul, pasind greu, respirand greu, ei sunt ai Pamantului.

Fiintele Pamantului scot zgomote joase, mormaie (grohaie) sau maraie in timp ce danseaza. Mainile lor sunt incovoiate cu pumnii stransi ca niste labe. Amintiti-va: Fiintele Pamantului privesc doar in jos!

 

 

 

 

 

A 2-a faza: FIINTELE STELARE

In curand, muzica se schimba catre ritmul mai usor al Fiintelor Stelare care se rotesc gratioase cu bratele ridicate catre cer, cu ochii MEREU catre inaltimi, cu o expresie de bucurie si extaz neintrerupt. Ele sunt usoare ca fulgul, prelungi, si abia ating pamantul. Cand muzica se schimba, devenim cu totii Fiinte Stelare. Fiintele Stelare scot sunete de beatitudine, cantece delicate de lumina.

De fiecare data cand muzica se schimba, toti dansatorii se schimba intre ei, intruchipand fie Fiintele Pamantului fie Fiintele Stelare.

 

 

 

 

 

A 3-a faza: GASIREA PARTENERULUI

Dupa aproximativ 5 minute, muzica se va schimba in mod notabil printr-un sunet ca de flaut (sau ca niste clopote?) si o alta muzica este introdusa. Aceasta inseamna ca acum este timpul sa va gasiti partenerul. (In timpul fazelor 1 si 2 ale dansului ar trebui ca partenerii sa stea aproape unul de celalalt si sa se recunoasca dupa picioare in timp ce danseaza ca Fiinte ale Pamantului si ca Fiinte Stelare.) Te alaturi partenerului tau prin apucarea antebratului drept al fiecaruia. Vei apuca bratul partenerului chiar de langa cot. Fiintele Pamantului isi vor tine partenerul cu o apucare grea, in timp ce Fiintele Stelare ii vor tine foarte usor.

UNUL DINTRE VOI VA FI ACUM FIINTA PAMANTULUI, IAR CELALALT VA FI FIINTA STELARA. (Aceasta inseamna ca unul dintre voi va dansa pe muzica potrivita, iar celalalt nu). Va trebui sa alegeti aceasta in prealabil, sau intr-un moment.

Si nu uitati sa scoateti sunetele Fiintelor Pamantului si ale Fiintelor Stelare in timp ce dansati.

Este FOARTE IMPORTANT sa nu va uitati NICIODATA la partenerul vostru in aceasta faza a dansului. De fiecare data cand se schimba muzica, partenerii vor schimba pozitiile, dand drumul antebratului partenerului si schimband bratele. Fiinta Pamantului se ridica si fara nici un efort devine o Fiinta Stelara, in timp ce Fiinta Stelara se va lasa incet in jos si va deveni o Fiinta a Pamantului.

 

 

 

 

 

A 4-a faza: UNIUNEA SACRA

Dupa inca aproximativ 7 minute --- care vor parea o eternitate daca dansezi cu toata fiinta ta --- muzica se va schimba din nou, deschizandu-se si devenind celesta. Indata ce muzica incepe sa se schimbe, ne oprim din dans si ramanem in pozitiile in care suntem, fie ca Fiinte Stelare sau ale Pamantului. FOARTE INCET dam drumul antebratului partenerului nostru si Fiintele Pamantului se scufunda si mai adanc in Pamant, in timp ce Fiintele Stelare se ridica si mai sus catre cer.

Este FOARTE IMPORTANT sa NU VA GRABITI in timpul acestei parti a dansului si SA-L SIMTITI CU ADEVARAT! Puteti dansa in aceasta faza 10 minute daca doriti.

Apoi Fiintele Pamantului si Stelare incep sa simta primul impuls puternic de schimbare. O dorinta mistuitoare va strabate, chemand Fiintele Pamantului sa se ridice in sus catre Necunoscut. In acelasi timp Fiintele Stelare simt ca ceva le trage in jos intr-un loc unde nu au mai fost niciodata.

Foarte incet, Fiintele Pamantului isi incep calatoria in sus catre stele, in timp ce Fiintele Stelare simt o dorinta puternica de a cobora in materie. Gradat, sunteti trasi catre Necunoscut.

Dupa un timp, devii constient ca nu esti singur, simtind prezenta fizica a unei alte fiinte atat de diferita de tine. Aceasta este o revelatie uimitoare. VA ROG NU VA GRABITI, deoarece are loc o transformare majora in miezul Fiintei voastre. Aceasta experienta va fi atat de adanca pe cat va permiteti sa o experimentati.

Pana in acest moment, nici unul dintre voi nu a fost constient de existenta celuilalt. Sunteti uimiti ca o fiinta asa de neobisnuita (uluitoare) ar putea exista. Aceasta este cea mai ciudata fiinta pe care ati vazut-o. Primul contact dintre voi poate fi o atingere usoara sau o privire scurta. Primul contact vizual poate fi adesea chinuitor, asa ca lasa-l sa se intample usor, delicat. Teama de Necunoscut cedeaza in curand in fata mirarii pe masura ce te deschizi din ce in ce mai mult fata de partenerul tau. Fuzionati Pamantul si Steaua in Uniunea Sacra pana cand deveniti in sfarsit O Fiinta Unificata Pamant-Stea.

 

 

 

 

 


A 5-a faza: VALSUL INIMII UNICE

Fiinta Pamant-Stea acum completa isi ridica bratele in pozitia Inimii Unice si danseaza incet, fata in fata, ca Unul. (Poti pasi usor catre stanga cu piciorul stang, apoi aduci piciorul drept mai aproape langa cel stang. Dupa care poti pasi catre dreapta cu piciorul drept, si apoi aduci piciorul stang mai aproape catre cel drept. Si puteti repeta acesti pasi.) Bratele voastre ridicate sunt usor departate, cu degetele aliniate, dar nu va atingeti.

CHEIA este SA FII DELICAT SI SUBTIL, bucurandu-te cu seninatate de sentimentul sublim al Uniunii Sacre.

Partenerii danseaza acum delicat departe unul de celalalt, plecand in spate si alaturi si extinzandu-si Unicitatea, simtindu-si Inima Unica ca pe o piscina mare de Esenta impartasita.

VA ROG EVITATI CONTACTUL VIZUAL PUTERNIC in acest timp, caci va slabi energia Inimii Unice. Concentrati-va pe piscina Inimii voastre Unice.

Acum este momentul sa va schimbati partenerii la intamplare, aliniindu-va ca o Fiinta Unica cu orice persona pe care o intalniti, pana cand veti deveni cu totii o Singura Fiinta Vasta Pamant-Stea. O data ce aceasta s-a implinit, ne putem misca liberi unii printre altii in pozitia Inimii Unice, stropindu-ne delicat cu iubire unul pe altul.

 

 

 

 

 


Al doilea dans PAMANT-STEA:

Dansul Pamant-Stea dureaza aproximativ 30 de minute si va trebui dansat de doua ori daca este posibil. Daca doriti, puteti incepe dansul din faza a 3-a, cand partenerii s-au intalnit. Alegeti-va acelasi partener si asigurati-va ca incepeti faza a 3-a intruchipand fiinta opusa celei pe care ati intruchipat-o in primul dans. (De exemplu, daca ai terminat primul dans fiind o Fiinta a Pamantului, acum vei incepe faza a 3-a intruchipand o Fiinta Stelara.) Aceasta va permite sa va experimentati ambele polaritati.

Copyrigh-ul tuturor materialelor din perioada 1991 -2005 apartine Solarei. Toate drepturile rezervate.