Solara's rapportage
over de Hoofdcylinder

van de 4e Poort
in Tahiti

Vertaald door Brigitta Bos

Hoe te beschrijven wat er gebeurd is en wat we hebben ervaren?

Dat is een bijna onmogelijke taak. We zijn zo ver gereisd....

Velen van ons voelden dat de Activering van de Vierde Poort de meest krachtige zou zijn die we hadden meegemaakt sinds de originele Opening van de Doorgang van de 11:11 in januari 1992, en dat was het ook. Het was oneindig veel krachtiger en veel al-omvattender dan zelfs ik me kon inbeelden en het gaat nog steeds door.

Wanneer we een van de Poorten van de 11:11 activeren bij de Hoofdcylinder, is het een erg reŽele ervaring. We komen in een staat van Supranormale Realiteit. We zien en ervaren dingen die niet vaak op deze planeet voorkomen. We creŽeren een ruimte van heiligheid en schoonheid, wat veel verder is dan onze aardse ervaring. Het is een grondige onderdompeling in de Grotere Realiteit, wat onze wezens op een diep cellulair niveau transformeert en eeuwig binnen ons zal leven.

We zijn veel verder uitgestrekt dan onze vorige grenzen. We zijn zo reŽel en waar geworden. We hebben onze harten geopend in nieuwe diepten van liefde en zijn zo onmogelijk ONEINDIG geworden.

Nu enkele van de details:

De meeste van onze Hoofdcylinderdeelnemers kwamen op 5 augustus op Tahiti aan. De volgende morgen begonnen we met 69 mensen aan onze voorbereidingen voor de 4e Poort. Het is altijd fascinerend om met een kamer vol vreemdelingen te beginnen en te weten dat we binnen een paar dagen ongelooflijk hecht en comfortabel met elkaar zouden zijn. En dat, tegen de tijd dat we Tahiti zeven dagen later zouden verlaten, we een diepe liefde en verbondenheid met elkaar zouden delen, omdat we een krachtig Eťnwezen waren geworden.

Op de tweede morgen reisden we met de Aremiti veerboot naar het prachtige naburige eiland Moorea. Deze weelderige eilanden zijn de toppen van de meest heilige bergen van Lemurië, plaatsen die vroeger voor iedereen ontoegankelijk waren, behalve voor sages en priesters.  Nu, dit zijn onze herinneringen aan het groot continent Lemurië en roepen krachtig herinneringen op die we binnen onze wezens dragen. Omdat de eilanden van Tahiti de resonantie van Levendige Schoonheid houden, helpen ze ons volledig tot leven te wekken.

Bij de Polynesische tempel (“marae”) van Titiroa op Moorea vormden we een cirkel en zongen we een oude Polynesische genezingspsalmodie tot de geesten van de tempel. Terwijl we zongen kwam er een zachte, nevelige regen op ons neer, op de klassieke wijze zoals de marae diegenen zegent die op een heilige manier komen. Het voelde erg verwelkomend. We waren thuisgekomen.

Die avond besloten vijf van onze groep niet met ons door te gaan. Een persoon ging terug naar de VS en de andere vier besloten een Ankergroep te vormen en de 4e Poort in Moorea te observeren. Ik ben me erg bewust dat de 11:11 Hoofdcylinders een grote uitdaging zijn. Ze geven ons ongekende gelegenheden om onze grootheid te manifesteren en voorbij onszelf te stappen. Ze hebben vaak de neiging om zowel het goede als het slechte in mensen naar buiten te brengen. Maar om ons doel te bereiken als een ware Hoofdcylinder en Eén Wezen te worden, moeten we onze eigen agenda’s aan de kant schuiven en ons focussen op hetgeen nodig is om Eén te worden.

We konden alleen maar hun keus waarderen en doorgaan met het vormen van ons Eénwezen. We hadden nu 64 mensen in onze Hoofdcylinder. En wat werden we een sterke groep! Hoewel we van veel verschillende niveau’s van bewustzijn en uit 18 verschillende landen kwamen, deelden we een verplichting om de 4e Poort te activeren en we kwamen samen in een hele sterke, toegewijde en zeer effectieve Hoofdcylindergroep.

De volgende twee dagen oefenden we enkele van de 11:11 Heilige Dansen en creëerden we een adembenemende Dans van de Vier Elementen. Dit was een erg grappig en archetypisch proces. De Aarde-groep creëerde hun nauwkeurig gecoördineerde, precieze bewegingen in, zoals het eruit zag, een paar momenten. Snel daarna was de Water-groep een prachtige, golvende, vloeiende golf. De Lucht-groep scheen niets voor elkaar te kunnen krijgen, terwijl enkele leden van de Vuur-groep in het midden van een verhitte discussie waren over wie de leiding had. Maar natuurlijk, met de volgende dag had de dans zichzelf wonderbaarlijk samengetrokken.

Vroeg in de morgen van 10 augustus gingen we aan boord een erg ongerepte en mooie Va’a Rahi catamaran. Dit is zo’n prachtige boot met een fantastische bemanning en erg heldere energie. We besteedden de bijna 3-urige reis verspreid over de hele boot, sommigen liggende in de netten die tussen de twee outriggers waren gespannen. Daaronder was de golvende oceaan. Het was een fantastische dag en Tetiaroa voelde gereed voor de aankomende Activering.

Een interessante notitie over het weer: afgelopen maart werd ik gewaarschuwd om in augustus enorme stormen op Tetiaroa te verwachten, omdat dat de maand is wanneer de passaatwinden waaien. Ik wilde niet eens aan de mogelijkheid denken dat we de hele avond voorgeschoteld werden met hevige stormen en had het niet veel energie gegeven, wetende dat we voor de 11:11 Activeringen altijd gezegend waren geweest met perfect weer.

Toen we laat juli aankwamen in Tahiti, werd mij verteld dat de stormen een paar weken te laat waren dit jaar, maar dat ze er zeker zouden zijn tegen de tijd van onze ceremonie. Maar we hadden perfect weer met slechts de zachtste bries, net genoeg om ons niet te warm te laten worden.

Nadat de Va’a Rahi buiten Tetiaroa’s lagune ankerde, werden we met kleine Zodiac bootjes overgebracht naar een van Tetiaroa’s kleinste eilandjes, of “motus”. Dit was een wilde rit, omdat we over het rif sprongen door op een golf te springen en onze weg naar de kust zigzagde door paden van blind koraal.

Aankomende op de “motu”, wandelden we via het strand naar een plek waar we Tetiaroa’s walvisboten konden ontmoeten, die ons over de glinsterende aqua lagune vaarde naar de “motu” waar we onze ceremonie zouden houden.

Op een grasrijk gazon bij een klein hotelletje, oefenden we de Dans van de Gouden Leeuw voor de eerste keer. Deze dans is een hele uitdaging; niet alleen heeft het enkele ingewikkelde bewegingen, maar we moeten ook onze gehele wezens in het fysieke brengen om de erg krachtige Gouden Leeuwen te belichamen.

Vervolgens wandelden we ongeveer 20 minuten via het strand naar de locatie van onze picnic-lunch, wat de enige maaltijd was die we zouden hebben tot ontbijt de volgende morgen.

Na de lunch gingen we in de lagune zwemmen, waarvan iedereen het eens was dat dit het meest fantastische water was waar we ooit in waren geweest. Het was kristal helder, een perfecte temperatuur, had een zachte zanderige bodem en een speciale kwaliteit wat onze vermoeidheid deed verdwijnen.

Daarna liepen we naar het nabijgelegen zanderige punt van het strand waar we onze Activering van de 4e Poort zouden houden. Dit was de meest perfecte plek, ongerept en puur, open, vlak, met water aan twee kanten en palmboombossen aan de andere kanten.

We begonnen met werk door onze heilige cirkel te creŽeren, scherpe stukjes koraal weg te harken, het geluidsysteem en de generator in elkaar te zetten en 22 bamboe fakkels rond de omtrek van onze cirkel te zetten.

Toen gingen we de lagune binnen door Doorgangen van Inwijding te vormen. Deze Doorgangen vormden uiteindelijk een grote, gebogen cirkel in het water, en vanaf hier begonnen we de Lotus dans. Het was exquisiet en het voelde zo verblijdend om in de warme wateren van de lagune te dansen.

Vervolgd...