Het Vijfde Poort
Hoofdcilinderverslag:
Deel Twee
door Solarabijgewerkt op 4 november 2002

Op zaterdag 19 oktober verlieten we het hotel in bussen en auto’s om 05.00 uur voor de 2,5 uur durende rit naar de activeringslocatie op het zuidelijke deel van het Big Island. Toen we aankwamen, waren er al mensen en de plek was mooi voorbereid met met bloemen bedekte paden en een indrukwekkende selectie gezond voedsel wachtte op ons.

We bevonden ons in een prachtige beboste vallei, genesteld naast de mistige bergen. Het was een zachte, totaal magische plaats die beschut en veilig voelde. Er was een grote cirkel voor onze ceremonie gemaaid in het midden van een veld.

Nadat we de geluidsinstallatie hadden opgezet, begonnen we met het reinigen van onze cirkel en het herbetreden door de Paden van Initiatie, onze mudra’s doend voor elk van de vijf Poorten van de 11:11. Elk paar van mensen die door gingen, vormden een verlenging van de Poort, totdat we een lange lijn hadden, leidend tot in de cirkel. Toen gingen de Wachters door de Poort en namen hun posities in aan de buitenrand van de cirkel. De energie was al prachtig.

Hoku & Nova riepen de zegeningen van Pele - de Vulkaangodin - aan, die woont op het Big Island, vergezeld door de neusfluiten van Anthony en Zak. Antion zong een Hawaiiaanse chant, gevolgd door Omashar, die zijn verbazingwekkende nieuwe fluit bespeelde en drummuziek die het thema van elke dag van de voorbereidingen was geworden.

Daarna las ik de lijst voor van de 5e Poort Ankergroepen in de wereld. Terwijl de namen werden uitgesproken, voelde ik de groepen zich niet alleen naar ons richten, maar zelfs met ons samenkomen in onze heilige cirkel in Hawai’i. Dit maakte dat ons EénZijn zo enorm en krachtig voelde. Dit was de eerste keer sinds de originele 11:11-Activering in Egypte dat ik de aanwezigheid van onze Ankergroepen zo sterk had gevoeld.

We nodigden enkele Wachters uit de Sterrenprocessie met ons te dansen, de enige dans die gedanst is bij alle 11:11-Activeringen. Terwijl onze ster ronddraaide, voelde ik allen die de 5e Poort verankerden - in groepen en individueel - met ons mee dansen. Het voelde zo goed.

Een weernotitie: We hadden ons voorbereid op elke soort weer, speciaal op een brandend hete dag of eentje met stromende regen. Hoewel het zonnig was toen we arriveerden, leek het nu alsof het zou kunnen gaan regenen. Het voelde als het juiste moment om de Grotere Centrale Zonnedans te doen. In het centrum van deze dans plaatsten we Nova, Kala Sara & Nion om de Insertiepuntdans te doen om de 5e Poortenergieën in te voegen. Ik koos ervoor in het zonnedeel van de dans te dansen. Het was een totaal verbazingwekkende dans, een van de sterkste Grotere Centrale Zonnedansen die ooit gedanst is. En het was duidelijk terwijl we hem dansten, dat de 5e Poortenergieën al binnen stroomden. Tegen het eind van de dans, lieten we onszelf op de grond vallen op onze ruggen, naar de hemel kijkend, een verfijnde mandala creërend (en onze witte kleren vies makend). Het was prachtig.

De zon keerde terug tijdens deze dans, maar alleen op de liefste manier. Door een opening in de wolken; ons met een straal van licht omhullend. De rest van de dag was het fris met een enkele zachte nevel van regen. Het was helemaal perfect.

Het volgende wat ik me herinner was de Aarde-Sterdans. Nu is deze dans totaal verschillend wanneer je hem doet tijdens een 11:11-Activering. Het maakt niet uit hoe vaak we hem geoefend hebben, het gaat altijd naar totaal nieuwe niveaus. Het is zo rauw en kwetsbaar en krachtig en heilig dat we altijd een extra binnenste cirkel van Wachters hebben, wanneer we de dans uitvoeren tijdens een Activering. Laya, Nova, Ora & ik werden de Binnenste Wachters. We waren erg toegewijd aan het beschermen van de dansers in deze dans. Deze was extreem krachtig.

Er is een bepaald punt in de Aarde-Sterdans wanneer de twee partners - waarvan er één een oer-aardwezen belichaamt en de ander een sterwezen - elkaars armen loslaten en terugkeren in zichzelf om zich voor te bereiden op de finale hereniging. Toen we dit punt tijdens de ceremonie bereikten, zag ik dat er ongeveer vijf paren van dansers waren die niet in staat waren elkaar los te laten. Ik zag dit vanuit mijn positie als een Binnenste Wachter en beschermer van de dansers, niet vanuit een persoonlijk niveau van observeren dat de dans ‘incorrect’ werd uitgevoerd.

Ik had een sterke roep in de cirkel te stappen en de paren te scheiden die nog steeds aan elkaar vasthielden. Dit is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Dus, in mijn grootsheid als een Wachter, stapte ik in de cirkel van dansers en scheidde degenen die elkaar nog vasthielden. Drie paren lieten elkaar makkelijk los. De twee andere paren wilden gewoonweg niet loslaten. Later werd deze actie beoordeeld als bruut en ongevoelig. En ja, dat zou het geweest zijn als het gekomen was van een persoonlijk niveau van simpelweg corrigeren van de dans. Maar ik wist dat ik het gedaan had als een Binnenste Wachter.

Het was slechts een paar dagen geleden dat ik hoorde dat Bruce, die een Buitenste Wachter was gedurende deze dans - en die zelden visioenen heeft - enorme oer-aardwezens uit de bomen had zien komen en de cirkel had zien binnentreden tijdens de dans. En dat Ora, die een Binnenste Wachter was, het dichtst bij Bruce, dezelfde wezens de cirkel had zien binnentreden en in de lichamen van enkele van de dansers had zien gaan. Nu begreep ik, waarom ik me zo geroepen voelde de cirkel in te gaan en de paren van dansers te scheiden, die niet bereid waren om los te laten.

Ik kan me niet herinneren wat we daarna deden; alleen dat de energieën zo natuurlijk stroomden dat alles wat we deden een natuurlijke progressie was. Op een moment keek ik op mijn horloge, verwachtend dat het rond 10.30 uur zou zijn om te zien dat het al half twee in de middag was!

Ik kan me herinneren dat aan het eind van de Heilige Spiraaldans, we weer op de grond gingen liggen in een cirkel, dit keer met het gezicht naar beneden. We hadden dit nog nooit eerder gedaan en het voelde zo juist; het aarden van de 5e Poortenergieën in de Aarde.

Onze kleurrijke Dans van de Vijf Elementen was prachtig, helemaal perfect. Onze Wachters waren zo toegewijd gedurende de ceremonie. We overstelpten ze constant met onze dankbaarheid. De 5e Poortenergieën bleven binnenstromen door ons in de aarde en naar buiten naar de Ankergroepen. Het was opmerkelijk eenvoudig.

Elke dans die we deden was perfect, maar anders dan ooit tevoren. Ze voelden fysieker dan alles wat we ooit hadden ervaren. Niet fysiek in de bedoeling van het alleen fysiek zijn, maar in een verhoogde manier van fysiek waar alles, al onze grootsheid, al onze heelheid, is samengesmolten in het fysieke.

We rondden onze ceremonie af met de Gouden Leeuwendans. We hadden het de hele week geoefend en de dans zelf vereenvoudigd, dus we waren er klaar voor. Oh, om de entree van de gouden, gevleugelde leeuwen te zien als ze de cirkel binnentreden in een lange rij van paren! Toen we de cirkel van leeuwen vormden, begon de dans en de leeuwen begonnen hun ingewikkelde bewegingen en verwevingen, elke stap van elke leeuw verklarend: ‘Ik ben één met alles!’

Aan het eind van de dans marcheerden de leeuwen vanuit de cirkel in alle richtingen. Het was fantastisch. Tenminste, totdat ik me realiseerde dat mijn leeuw marcheerde naar een lap grond met kleverige wijnstokken... Ik nam een stap en de wijnstokken kringelden zich om mijn been, het onmogelijk makend mijn been op te tillen, totdat ik het uit de kleverige tentakels van de wijnstokken had getrokken. Hoe ik soms van het leven houd, dacht ik terwijl ik me continu uit wijnstokken lostrok, zodat ik naar voren kon blijven bewegen.

Uiteindelijk keerden de leeuwen terug naar de cirkel, samenkomend met de Wachters in de cirkel terwijl we voorbij kwamen. De ceremonie was zijn afronding genaderd. De 5e Poort van de 11:11 was verankerd.

De Activering was zo eenvoudig, zo vloeiend. Krachtig en gemakkelijk. Het was een perfecte dag.

En nu zullen we nooit meer dezelfde zijn..

Keer terug naar de 5e Poort Ndex